banner

Тамақтану

Астана қаласында Назарбаев Зияткерлік мектебінде тамақтану

NIS IB объектісінде

1.            Оқушылармен, ата - аналармен және тамақтану қызметтерін жеткізушілермен теңгерімді және дұрыс тамақтану туралы ақпараттық-түсіндіру кездесулері өткізілді;

2.            2 ыстық және 2 гарнирді таңдау мүмкіндігі бар жаңа маусымдық мәзір әзірленді және енгізілді;

3.            Жаңа мәзір әзірленді және қант, тұз, май азайған, пісіруге бидай ұны қосылған және ет, тауық еті мен балықты үлкейтетін жаңа мәзірге арналған макет енгізілді;

4.            Шақырылған аспазшымен жаңа рецепттер әзірленді;

5.            Ерікті оқушылардың нутритивтік мәртебесіне баға берілді;

6.            Техникалық ерекшеліктерді дайындау және тамақтандыруды ұйымдастыруды жақсарту үшін мектептердің ас блогына жабдықтар сатып алу бойынша ұсыныстар берілді;

7.            Созылмалы аурулары бар мектеп оқушыларының тамақтану және әлеуметтік мінез-құлық әдеттеріне талдау жасалды;

8.            Оқушылардың тамақтану әдеттері мен олардың жыныстық-жас нормативтеріне сәйкес тамақтану қажеттіліктері, сондай-ақ мектептегі тамақтану тілектері зерттелді;

9.            Халықаралық қонақүйлер желісінің бас аспазшысын шақыра отырып, жаңа рецептілерді дайындау бойынша медицина қызметкерлері мен ас блогының қызметкерлеріне арналған шеберлік сыныптары өткізілді;

10.          Диетологтың ұсынымдарына сәйкестігін бақылау жүргізілді (4 рет);

11.          Балабақша оқушылары мен тәрбиеленушілері үшін дұрыс тамақтану туралы ақпараттық үлестірме материалдар әзірленді;

12.          Ерекше жағдайларда (тамақ аллергиясы, семіздік, I және II типті ДМ және т.б.) оқушыларға арналған мамандандырылған тамақтану туралы ақпараттық үлестірме материалдар әзірленді.);

13.          Салауатты теңдестірілген тамақтануды ұйымдастырудағы өзгерістерге салыстырмалы талдау жасалды.